Fotograaf bruiloft

Wat kost een fotograaf bruiloft of trouwreportage per uur, per bruidsreportage en als percentage van je totale bruiloft? En wat is goedkoop of duur voor een trouwreportage?

Zodra je de prijslijst of offerte van een trouwfotograaf hebt gezien, vraag je je natuurlijk af of je kosten voor een trouwfotograaf hoog of laag zijn. Ook al is er geen 1 op 1 relatie tussen prijs en kwaliteit van een trouwfotograaf, in de praktijk blijkt er toch wel enig verband te bestaan met de kosten van een bruidsreportage.

Dat betekent natuurlijk niet dat je niet alsnog ‘geluk’ kan hebben en heel gelukkig kan worden met een bruidsreportage van een goedkopere fotograaf.

Wanneer een fotograaf voor je bruiloft inhuren?

Hoe lang van tevoren je partner je ten huwelijk vraagt bepaald natuurlijk in grote mate hoe lang van tevoren je überhaupt je trouwfotograaf kan boeken. Ons advies is dan ook om je trouwfotograaf te boeken zodra je de datum hebt vastgelegd en als het kan 6 – 9 maanden voor je bruiloft.

Als minimum zouden we 2-3 maanden adviseren als je niet in een drukke maand trouwt of een minder dure fotograaf boekt. Als je een populaire, duurdere fotograaf wilt boeken zal je langer van tevoren moeten boeken dan als je genoegen neemt met een goedkopere budget fotograaf.